dimecres, 8 de juliol del 2015

Onada de Calor: Viticultura

Les temperatures no donen treva aquests dies, i només la viticultura ben feta i la Garbinada que ens acompanya de mitja tarda fins al matí aconsegueixen que els nostres ceps continuïn el seu cicle vital, i que poc a poc els raïms es vagin inflant.

Quan parlem de viticultura ens referim a llaurar per mantenir la terra fresca i oxigenada. Ahir, per exemple, amb el nostre importador de Bèlgica que estava de visita, vaig demostrar-li com només a uns 10 cm de profunditat la terra encara té humitat, i això que no reguem i que fa més de tres setmanes de la darrera pluja, dels 60 litres que van venir acompanyats de pedra en algunes zones.

La Garbinada també va fer possible a les sis de la tarda estar tastant els vins a la vinya de La Guinardera sense morir-nos de calor. Una classe empírica i intensiva de Priorat en estat pur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada