divendres, 18 de desembre del 2015

Un dia en la vida d'un petit productor

Als cellers petits toca fer de tot, i per fer-vos una idea, avui us explicaré una jornada laboral qualsevol a la vida d'un petit productor.

Estem als vols de Nadal, encara no hem començat la poda i el pare i jo tenim feina al celler:

6:30 AM. Toca llevar-se, i mentre espero el pare per esmorzar junts, faig una mica de treball d'oficina:  responent correus electrònics, preparant les factures i les etiquetes per les comandes d'avui.

7:30 AM. Esmorzar tot planificant la feina que tenim.

8:00 AM. Comencem la feina al celler. Han acabat les Malolàctiques de la majoria de les tines i trasbalsem aquests vins, i aprofitant els baixos per mirar d'accelerar el mateix procés a les tines que encara nop han acabat.

11:00 AM. Hem acabat els trasbalsaments, toca fer una pausa per un cafè. Moment que aprofitem per preparar les comandes i fer trucades per acabar de lligar les visites del dia següent a uns quants clients de Barcelona.

12:00 AM. Una de les feines més reiterades als cellers és fer neteja. Molts cops hem comentat que facis el que facis tens una hora de neteja, i aquest va ser el cas.

1:00 PM. Aquest any estem fent criança en lies amb dues bótes, una amb La Guinardera 2015 i l'altra amb Lluna Vella 2015, així que tocava remenar amb les cadenes i fer un bon "battonage". 

1:30 PM. El pare ja està treballant al restaurant i jo em poso en contacte amb altres companys de Directe del Celler per coordinar-nos, doncs a part dels enviaments que ja surten m'acaben de fer 3 comandes més, i els hauré de portar a plataforma per tal que es puguin entregar demà.

4:00 PM. Ja dinat i arreglat, cotxe en marxa i cap al Celler Cedó Anguera a La Serra d'Almos a buscar unes caixes de vi, després cap al Celler Vermunver de Marçà, a carregar-ne una altra i cap a Reus.

5:00 PM. Deixo a l'empresa de transports les comandes i cap a veure els meus amics de la Conca de Barberà.

6:00 PM. Al Celler Carles Andreu a buscar unes mostres que ens fan falta per presentar els nostres vins i una comanda.

7:45 PM. Entro per la porta del Celler de Can Mata per deixar una de les comandes. Dos petons i a correr, que farem just.

8:20 PM. L'Adelf del Restaurant Topik ja està a punt de posar-se als fogons, però encara podem comentar la jugada mentre li deixo la comanda.

8:40 PM. Darrera entrega a Barcelona, i sortim cap a Molins de Rei, la darrera comanda d'avui.

9:20 PM. Un cop entregat tot, cap al pis de Barcelona a veure si sopem alguna cosa en parella.

11:00 PM. Després de sopar amb un bon vinet, darrer cop d'ull al correu per respondre algunes consultes, enviar uns quants correus i preparar l'endemà.

Bona nit!!!

P.D.: Dedicat a l'Astrid i a tots els comercials que li serveixen les comandes puntualment.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada