dijous, 21 d’abril del 2016

Només Garnatxa?

És curiós que essent el Priorat una de les regions del món més coneguda per la Garnatxa, encara ara hi hagi gent que et pregunti perquè tots els nostres vins són monovarietals d'aquest raïm.

Sí, les nostres terres són terres de Garnatxa, amb un clima ideal per aquesta varietat, que és una de les varietats que té més capacitat de transmetre la personalitat de la zona i el clima on creix, com: el Pinot Noir, la Nebiolo i el Riesling. Segons estudis, hi ha cinc zones, d'acord amb la latitud i alçada on es pot conrear la vinya, i la Garnatxa s'adapta a 4 d'aquestes 5. Per altra banda, també és una de les varietats més complicades de treballar i que té una producció més irregular en quan a quantitat.

Aqeusta varietat ens agermana amb zones com Châteauneuf.du-Pape i Languedoc-Roussillon a França, Italia, Estats Units, Navarra o Campo de Borja a Espanya o l'Empordà a Catalunya.

Alguns em pregunten perquè no fem cupatges. Però és necessari l'ús de varietats de les anomenades millorants?

De la mateixa manera que en la resta de coses, en això no hi ha veritats ambsolutes. L'altre dia, parlant amb un representant de bòtes, em comentava que amb una mica de Syrah i Cabernet Sauvignon aconseguiriem més tanicitat, i ja ho sabem, però nosaltres entenem les nostres vinyes d'aquesta altra manera, respectant el caràcter de cadascuna d'elles, per fer-ne un vi que en beure-te'l diguis: Sóc a la Lluna Vella o a La Guinardera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada