divendres, 29 d’abril del 2016

Tast al Tipic i Català


Ahir al vespre vaig tenir el goig de fer un tast per un grup que celebraven un aniversari al Tipic i Català de la nostra amiga Elisenda.



Una bona manera de celebrar un aniversari amb el tast de 6 vins i el saber fer dels nostres anfitrions. I els vins de Directe del Celler triats per l'ocasió van ser els següents:

Anexe Vinyes Velles de Carinyena 2014 (Celler Cedó Anguera - DO Montsant): Un varietal que va sorprendre per la seva frescor i que ens va servir per introduir els assistents a la DO Montsant i fer-ne una mica d'història.

Clònic 2010 (Celler Cedó Anguera - DO Montsant): Ideal per explicar l'arribada de les varietats foranes Cabernet Sauvignon  i Syrah. També vàrem començar a parlar de la criança i els diferents tipus de fusta.

Destrankis 2012 (Celler Aixalà Alcait - DOQ Priorat): Fescor, fruita i primera evidència del canvi de tipus de sòl entre la DO Montsant i la DO Priorat. moment en el que vàrem explicar els diferents tipus de tap.

Lluna Vella 2012 (Celler Balaguer i Cabré - DOQ Priorat): Això és Garnatxa? Sorpresa davant un vi que els va trencar els esquemes, i algun va quedar-ne enamorat, tot i que no li agradaven les Garnatxes.

Pardelasses 2014 (Celler Aixalà Alcait - DOQ Priorat): Un Priorat que també els va sorprendre per la seva rusticitat i fruita.

La Guinardera 2011 Gratallops Vi de Vila (Celler Balaguer i Cabré - DOQ Priorat): Això és Francès? No, això és un autèntic monovarietal de Garnatxa de Gratallops al Priorat.

Tots van dir-me que s'ho van passar molt bé i que van  aprendre molt, i la veritat és que jo també. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada