dimarts, 3 de gener del 2017

Protegim el medi ambient?

No sé si ho sabeu, però els cellers paguem l'anomenat "Punt verd" per la gestió dels residus que generem, i això va tant pel vidre com pel cartró. Fins aquí tot correcte, doncs trobo just i necessari que tots plegats contribuïm a la gestió, reciclatge i/o reutilització del vidre i la resta de residus que produïm.

El que t'idigna de tot plegat és que les empreses beneficiaries d'aquesta taxa sembla que se'n fotin de nosaltres a la cara, i és que cada any rebem un CD-Rom amb informació de tot el que han fet, i aquest any, com a colofó final ens han enviat un prospecte del que anomenen "Horizonte 2020", dins una caixa enorme de cartró i amb un mini contenidor per vidre que se supossa que és pel celler, i que fa riure.



Fem números, i deixant de banda la resta d'Espanya, si contem que nomès a Catalunya hi ha uns 800 cellers, aquesta manera de malbaratar els diners em sembla de premi, així que el premi OTV (Ole tus Vuevos) és per l'empresa ECOVIDRIO.

Font: Diari Ara

Volen fer quelcom que funcioni? S'han mirat el sistema de reciclatge d'Alemania? En el fons és el que es feia quan jo era un nen i et cobraven l'envàs amb la compra i et tornaven el valor al retornar-lo, però allí ho fan amb un sistema automatitzat. Menys perdrfe el temps i m´res fer la feina pel que es va pensar aquest tipus de taxa.

1 comentari: