dijous, 8 de juny del 2017

Eneo Meeting Penedès

Ahir vàrem tenir ocasió d'assistir al Eneo Meeting Penedès que organitzava la revista Interempresas Eneo de Grup NovaÀgora al Vinseum de Vilafranca del Penedès. Unes jornades en que es va fer una aprroximacó al nostre sector des de tres punts de vista molt diferents.


A càrreg del Doctor Rubén Celorrio, Director Gerent d'Effinova Management, es va donar una visió general del repte ja de present d'una major eficiència i eficàcia en el consum d'aigua i d'energia. Parlant-nos d'energies renovables i de com es tracta no solsament d'inversió sinò també d'un retors ràpid d'aquesta inversió i que aquesta cultura passi a formar part del dia a dia de tots i cadascun dels treballadors i procesos de l'empresa.

Des del punt de vista de la publicitat i el màrqueting, la senyora Marta Conejeros del Grup NovaÀgora, va aportar una visió interessant sobre el posicionament de marca, el branding, les xrxes i de com projectar-se al món. sota el prisma d'un celler petit com el nostre, potser una mica allunyat de com entenem que hem de treballar i des recursos dels que disposem per fer-ho.

La investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili Mª de Carmen Portillo Guisado va fer, sota el meu punt de vista, en una exposició molt clara i esqüeta, la ponència que em va despertar més interés. Parlant sobre la seqüenciació Massiva del most i de com amb aquesta nova tècnica esytaven descobrint molts nous llevats, bacteris i fongs que no estaven identificats.

Com apunt interessant, va parlar-nos dels treballs que s'havien fet en vinyes de Garnatxa i Carinyena del Priorat i de com s'havien identificat llevats diferents en oriencaions de la vinya diferent, el que dona més llum sobre la nostra filosofia i la importància de l'orientació. Llevats que tindran una influència directa sobre el resultat final a la copa.

Després d'una taula rodona on també va participar l'enòleg i investigadorde l'INCAVI Enric Bartra, l'acte es va acabar amb un còctel al pati del Vinseum servit per la Daniela de la Taverna del Vinseum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada