Arrels del Priorat



Arrels del Priorat no té cap altra finalitat que la de donar fe i un merescut reconeixement a un producte excepcional, sovint poc apreciat per la gent aliena a aquesta regió.

L'any 1997, dos amics, el René Barbier de Clos Mogador i el Jaume Balaguer del Celler Balaguer i Cabré, preocupats per la progressiva desaparició d'un patrimoni cultural del Priorat com eren els seus vins rancis, van començar una tasca de recerca per trobar els millors rancis de la comarca.

D'aquesta recerca inicial van sorgir set rancis de diferents pobles i als que varen anomenar amb el nom de cada una de les cases, així com un cupatge de diferents rancis al que van decidir anomenar “Arrels 30 anys”.


Va ser el 1998 quan van sortir per primera vegada al mercat i les grans cases del Priorat van obrir els seus cellers per oferir-vos, mitjançant Arrels del Priorat aquests vins que conviden a la conversa, l'amistat i la contemplació.

Han estat molts anys de treball silenciós, en que aquest projecte romàntic només era conegut per alguns gurmets i sommeliers valents. Amb la mateixa calma i la saviesa que els anys han donat al vi, les ampolles d'aquest celler s'exposaven a Harrods o a Lafayette, o sortien a la taula d'uns pocs restaurants d'arreu, sense fer soroll.


Però el Febrer de 2014, van sortir les puntuacions de Robert Parker, i aquesta tasca es va veure recompensada amb el reconeixement d'un dels personatges amb més pes dins el món del vi, que va atorgat 100 punts al ranci de Ca les Viudes, un vi amb soleres de més de 100 anys, i amb una producció limitadisima. I no content amb això, els altres dos rancis que en aquell moment hi havia al mercat d'aquest celler,Arrels 30 anys i Cal Piró, han obtingut 96 i 93 punts respectivament.

El 2015, sortirà a la venda un altre incunable de 100 anys, el Ca l'A. Cabré Bru de Gratallops, del que també en sortiran només unes 50 ampolles i que tastat "en premieur" Robert Parker li ha atorgat 96-100 punts.

ELS VINS

Ca les Viudes ( Vi de mares de 100 anys) 100 Punts Parker 2014


Varietats
        100 % Garnatxa
Producció total
        60 ampolles
Analítica
        Graus Alcohòlics: 21º
Origen 
Les mares d'aquest vi provenen de Ca les Viudes de Porrera, i durant els darrers 30 anys hem estat mantenint aquesta joia ancestral.
Viticultura
Garnatxa sobremadurada procedent de terres de llicorella del Priorat, del que s'elabora un vi base que posteriorment s'envelleix en bótes de castanyer, la major part, i una part roure francès.
Es treballa amb un sistema de mares de uns 100 anys, i amb un joc de 7 bótes, on cada una d'elles li aporta diferents matisos que conformen la seva complexitat i un toc dolç.
Nota de tast
Vi oxidat encertadament, amb grau alcohòlic molt alt, aconseguit de manera natural.
En nas apareixen fruits secs, confitura de poma, mel,codonyat, marcats records minerals i tocs dolços.
En boca es mostra molt complex, abocat, glicèric, sedós, i tot i el seu grau alcohòlic, gràcies a la seva acidesa, és agradable i molt equilibrat, amb pinzellades dolces.
Ideal per prendre a la sobretaula o com a vi de postres, especialment amb fruits secs, mel i mató o pastissos amb poma o pera.


Ca l'A. Cabré Bru ( Vi de mares de 100 anys)  98 Punts Parker 2016




Varietats
           100 % Garnatxa
Producció total
           60 ampolles
Analítica
           Graus Alcohòlics: 20,5º
Origen 
Les mares d'aquest vi provenen de Cal Andreu de Gratallops, i durant els darrers 30 anys hem estat tenint-ne cura per mantenir aquest vi que en si mateix és un patrimoni.
Viticultura
Garnatxa sobremadurada procedent de terres de llicorella del Priorat, del que s'elabora un vi base que posteriorment s'envelleix en bótes de castanyer, la major part, i una part roure francès.
Es treballa amb un sistema de mares de més de 100 anys, i amb un joc de 7 bótes, on cada una d'elles li aporta diferents matisos que conformen la seva complexitat.
Nota de tast
Vi oxidat encertadament, amb grau alcohòlic molt alt, aconseguit de manera natural.
En nas apareixen fruits secs, confitura de poma, mel,codonyat i marcats records minerals.
En boca es mostra molt complex, glicèric, sedós, i tot i el seu grau alcohòlic, gràcies a la seva acidesa, és agradable i molt equilibrat. D'una complexitat i elegància que convida a la reflexió.
Ideal per prendre a la sobretaula o com a vi de postres, especialment amb fruits secs, formatges blaus o tatin.


Cal Piró ( Vi de mares de 60 anys)  93 Punts Parker 2014


Varietats
           100 % Garnatxa
Producció total
           60 ampolles
Analítica
           Graus Alcohòlics: 24,5º
Origen 
Les mares d'aquest vi provenen de Cal Callau de Gratallops, i durant els darrers 30 anys hem estat tenint-ne cura..
Viticultura
Garnatxa sobremadurada procedent de terres de llicorella del Priorat, del que s'elabora un vi base que posteriorment s'envelleix en bótes de castanyer, la major part, i una part roure francès.
Es treballa amb un sistema de mares de uns 60 anys, i amb un joc de 7 bótes, on cada una d'elles li aporta diferents matisos que conformen la seva complexitat.

Nota de tast
Vi oxidat encertadament, amb grau alcohòlic molt alt, aconseguit de manera natural.
En nas apareixen fruits secs, confitura de poma, mel,codonyat i marcats records minerals.
En boca es mostra molt complex, glicèric, sedós, i tot i el seu grau alcohòlic, gràcies a la seva acidesa, és agradable i molt equilibrat.
Ideal per prendre a la sobretaula o com a vi de postres, especialment amb fruits secs, mel i mató o pastissos amb poma o pera.

Arrels 30 anys ( Vi de mares de 30 anys)  96 Punts Parker 2014



Varietats
        100 % Garnatxa
Producció total
        1200 ampolles
Analítica
        Graus Alcohòlics: 19º
Origen 
Les mares d'aquest vi provenen diverses cases de la nostra DOQ, com és el cas de l'antiga Masia Barril de Bellmunt del Priorat, Cal Callau o Cal Cecilio de Gratallops, i durant els darrers 30 anys hem estat tenint-ne cura per mantenir aquest vi que en si mateix és un patrimoni.
Viticultura
Garnatxa sobremadurada procedent de terres de llicorella del Priorat, del que s'elabora un vi base que posteriorment s'envelleix en bótes de castanyer, la major part, i una part roure francès.
Es treballa amb un sistema de mares de uns 30 anys.
Nota de tast
Vi oxidat encertadament, amb grau alcohòlic molt alt, aconseguit de manera natural.
En nas apareixen fruits secs, mel, codonyat.
En boca es mostra glicèric, sedós, i tot i el seu grau alcohòlic, gràcies a la seva acidesa, és agradable i molt equilibrat.
Ideal com a vi de postres, especialment amb fruits secs, també molt apreciat com a vi per aromatitzar plats molt especials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada